Praktikus tudásanyagok és tanulságos sztorik a lean, logisztika és menedzseri készségek fejlesztéséhez

Tudjuk, hogy nem akarsz lemaradni. Küldjünk egy e-mailt, ha új tartalom jelent meg a blogon? Kattints!

Tudjuk, hogy nem akarsz lemaradni. Küldjünk egy e-mailt, ha új tartalom jelent meg a blogon? Kattints!

Legfrissebb tartalmak

Mi az a lean szemlélet? – egy átfogó ismertető a folyamatok fejlesztésében rejlő lehetőségekről

Pongyola, pazarló működés. Körülöttünk ezer helyen. De ne legyünk képmutatók, mi is részesei vagyunk ennek. Nem azért, mert rosszat akarunk, vagy rosszul dolgozunk. Egyszerűen csak a bonyolult, összetett és gyorsan változó folyamatok között lavírozni nehéz feladat.
A lean ilyen, és hasonló témákkal foglalkozik. Amikor felgöngyölítjük az ilyen problémás folyamatokat és egyértelművé, könnyen kezelhetővé és egyszerűvé varázsoljuk őket!

A gyártásban dolgozó folyamatfejlesztők Bibliája – Útmutató a lean gyakorlati alkalmazásához

Lean területen kevés olyan szakkönyv van, ami hazai szerzőktől származik. Jellemzően elismert külföldi szakemberek könyveit fordítják le, és adják ki. Az Útmutató a lean gyakorlati alkalmazásához (továbbiakban: Útmutató) kakukktojás, a magyar Kosztolányi-Schwahofer szerzőpárost dicséri. Habár mindkét szakembert ismerem, elfogultság nélkül állíthatom: a könyv leanesek számára alapmű, helye van minden szakember polcán.

mentor-coach-trener-tanacsado-kulonbseg

Mentor, coach, tréner, tanácsadó? Melyiket válasszam?

Az elmúlt években volt szerencsém kipróbálni több különböző támogatói szerepet is, amelyekről kezdetben – kis túlzással – nem, hogy nem tudtam, mi a neve, de még azt sem, hogy megkülönböztetik őket egymástól. Véleményem szerint a szakmabelieken és többé-kevésbé mélyebben érdeklődő embereken kívül sokan szinonimaként használják a címben szereplő professziókat, amelyek félrevezetők lehetnek, és az ügyfél elégedetlenné válhat, hiszen nem azt kapta, amire számított. Lehet, hogy ő egy mentorra gondolt, de közben coach-ot kért fel, vagy lehet, hogy trénert keresett, de egy tanácsadót kapott.

Lorem Ipsum Dolor Sit – Lorem Ipsum Dolor Sit

Megosztás itt: facebook Megosztás Facebookon Megosztás itt: linkedin Megosztás Linkedinen Már néhány éve aktívan foglalkoztat a minimalizmus. Legyen szó művészetről, munkáról, vagy a körülöttem levő élettér alakításáról, a „kevesebb több” elvének gyakorlati, de nem minden

Lorem Ipsum Dolor Sit – Lorem Ipsum Dolor Sit

Megosztás itt: facebook Megosztás Facebookon Megosztás itt: linkedin Megosztás Linkedinen Már néhány éve aktívan foglalkoztat a minimalizmus. Legyen szó művészetről, munkáról, vagy a körülöttem levő élettér alakításáról, a „kevesebb több” elvének gyakorlati, de nem minden

Üdv az OPEX Projectben!

Nálunk a lean gondolkodásmódról, és a különböző folyamatfejlesztési módszerekről, eszközökről tanulsz azért, hogy olyan folyamataid legyenek, amelyek a vevőnek értéket és nem költséget (veszteséget) teremtenek neked.

Nálunk a logisztikáról, raktározásról, termelési folyamatokról, beszerzésről, vagyis az ellátási láncokról tanulsz azért, hogy a vevőnek minél hatékonyabban tudd eljuttatni a termékedet, szolgáltatásodat, átlásd és optimalizálnitudd az egész folyamatot.

Nálunk megtanulod és (ki)fejleszted a menedzseri készségeidet azért, hogy a kollégáiddal hatékonyabban tudj együttműködni, a nehézségeken könnyebben tudjatok átlendülni, proaktívan tudj koordinálni.

A Facebookon folyamatosan megy a társalgás.

Minden, amit alapszinten meg kell ismerned a leanről. Ezt a tréninget mások kb. 50 ezer forintért tartják. Iratkozz fel, és már kapod is a tréninget!